Tips för att höja en valp

Jag får regelbundet e-postmeddelanden från läsare med nya valpar som frågar om allt från mat till träning för att träna till redskap och mer. Eftersom jag är en sådan hund person och jag delar så mycket om våra hundar med dig trodde jag att jag skulle strö några få husdjursposter här och där.

Jag ska börja generellt idag med några av mina 10 tips för att höja valpen. Medan de är så söta och fluffiga, är de massor av arbete!

Var beredd på vad du kommer in i

ValpInget gör mitt blod koka mer än de berättelser om familjer som adopterar valpar bara för att släppa dem i det humana samhället en vecka senare, eftersom ”de klev över hela huset och arbetade för mycket. Det fungerade bara inte med vår livsstil. ”Kom ihåg, när du tar med dig en 7 veckor gammal valphem, välkomnar du i grunden en baby i ditt hus. Förväntar du barn att vara pott-utbildade och beteende rakt ut ur livmodern? Självklart inte. Det tar tid … och träning. Så innan du ens väljer att ta med en valp hem, fråga om du kan hantera det vid denna punkt i livet. Är du förberedd för det arbete som krävs för att höja en valp? Ska du frossa om valpen har olyckor inuti? Har din familj haft en riktig diskussion om ansvaret för att ta hand om valpen? Om du inte kan hantera en valp, överväg att anta en äldre och lugnare hund. Det finns så många som behöver bostäder.

Börja träna tidigt. Och hyra en professionell

Sullie var min första valp för 10 år sedan och medan vi gjorde ett bra jobb träning henne, kunde vi definitivt ha gjort bättre. Medan hon överlag är den sötaste och mest beteende pupen någonsin, är hon fortfarande inte kul att gå i koppel. Jag gjorde Petsmart Puppy Kindergarten med Sullie och medan det var ”okej” visste jag att jag inte ville åka med Zoey. Jag håller inte med några av sina träningstekniker (personliga preferenser) och jag ville ha en djupare dyka i träning.

Börja träna tidigtSe till att du är fast besluten att göra det arbete du behöver göra för att träna din hund. De kommer inte att lära sig allt de behöver veta genom en träningspass med en tränare eller en klass varje vecka. Det är dag och dag ute hemma. Ta också ansvar för några av dina hundars dåliga vanor. Fall i sak hoppar Zoey fortfarande på disken och äter saker. Medan jag blir arg på henne är det oftast vårt fel för att inte göra rätt träning för att stoppa vanan.

Hundar är så smarta och de vill göra dig lycklig. Du måste bara träna dem!

Var tålmodig med potty träning

Jag hade den här drömmen att Zoey bara skulle vara potty utbildad inom en vecka att komma hem. FEL. Vi hade så många. Olyckor oavsett hur flitigt jag handlade om crating, letar efter tecken som hon behövde gå, hur många resor vi tog ut, etc. Det verkade som om hon bara kunde squat och kissa på ett ögonblick. Medan det finns bestämda doser och inte av pottträning, behöver du bara ge dem tid. En valpblåsa är inte mogen för att hålla den under någon tid fram till ca 4 månader gammal. Innan detta måste de bokstavligen gå när de måste gå.

Älska på din valp från dag ett om du vill ha en hund som gillar att koka

Älska på din valpSom ni alla vet, älskar jag att krama med mina tjejer. När Sullie var en valp fick jag råd (jag kan inte ens komma ihåg varifrån) för att hålla hennes mage upp för att lära henne a) att jag var alfa / en ansvarig och b) att lita på mig och slappna av och det fungerade så bra . Hittills älskar hon att hålla sig i magen och hon är också en utmärkt spooner. Jag gjorde det med Zoey också och även om hon är ett självständigt vild barn (så mycket mer än hennes syster), älskar hon tysta kramar. Vi har familjen kramfester varje morgon och på kvällen före sängen.

Håll din valp nära

Du måste titta på valpar som en hök. Vänd ryggen på dem en sekund eller låt dem vandra in i ett annat rum och du tittar på en pottaolycka eller att de kommer in i någonting. Med Sullie stängde jag henne i vilket rum jag än var där och med Zoey uppmuntrade hennes tränare oss att leasha henne till oss oavsett var vi var i huset så att hon aldrig var mer än 4 meter bort när beteendet behövdes för att korrigeras. Vi hakade henne till stolar, soffbord, skåp, etc. Vad jag försöker säga är … vi tillbringade mycket tid tillsammans och hon var aldrig obesvarad.

Erbjuda en mängd olika lämpliga saker för att valpen ska tugga

Valpar ska tugga, period och slutet. Det är viktigt att ge dem många alternativ för lämpliga saker att tugga så att de inte tuggar på dina möbler. Varje hund är annorlunda så erbjuda olika texturer, former och storlekar och var noga med att följa de åldersriktlinjer som anges av tillverkaren. I samband med tanken att älska dem från dag ett om du vill ha en cuddler, om du vill ha en hund som älskar att leka med leksaker och bollar, erbjuda dem tidigt så att de blir vana.

Bonus: ha kul!

Valpfasen kommer att vara över innan du vet det, så njut den valpen andning, valpmag och valpfluff. Du kommer snart att ha en rambunctious tonåring!