Grundläggande valpvård och träning!

God valpvård börjar faktiskt från det ögonblick du bestämmer dig för att få en valp!

Låt oss möta det, alla valpar är förtjusande!

Men det sista du vill ha när du kommer hem till en ny valp, och när du blir kär i det söta, vackra ansiktet, är att lära dig att hon är ohälsosam eller att hennes temperament inte blandar sig bra med din familj.

valpvårdÄven om Golden Retrievers är kända för sin mycket kärleksfulla natur, kommer det fortfarande att finnas en stor skillnad mellan varje kvinnas personlighet.

Gör inte misstaget att plocka din pup baserat på hennes utseende!

Titta på henne och leka med henne för ett tag så att du kan avgöra om hennes personlighet är en bra passform för dig och din familj.

När du väljer valpar ska du noggrant kontrollera dem för att se till att de verkligen är friska.

Att ta fram ett nytt valphem är en ganska anpassning för både valp och dig, men om hon är frisk gör det livet för alla mycket enklare.

Tänk också på att det aldrig är en bra idé att höja 2 valpar samtidigt. Om du inte är extremt erfaren i att höja hundar, ge inte in frestelsen att tänka ”två är dubbelt så roliga”.

valpvård retrieverSanningen i saken är att två valpar är närmare 4 gånger arbetet och vården, och många människor finner sig beklagliga över det valet.

Du kan alltid få en annan många månader senare, efter att du har utbildat den första.

Om du redan äger en vuxen hund vill du studera på det bästa sättet att presentera din nya lilja för honom så att allt går smidigt.

Du måste mata henne en riktig kost, och om du har vuxna hundar i huset, se till att deras mat hålls separerade.

En del av hennes omsorg kommer också att innebära att veta när och hur mycket hon ska mata.

Crate träning är något som bör startas den dag du tar henne hem, så att redan ha en kista som väntar på henne skulle vara bäst.

Tillsammans med hennes husbrott måste du veta skillnaden mellan ett bevittnat och en oönskad olycka och hur man bäst hanterar varje situation.

golden retrieverAtt lära sig det bästa sättet att rensa eventuella olyckor som hon har, så att det inte finns några långvariga lukter för att hon ska gå tillbaka till, kommer att rädda dig för förvärring och pengar!

Korrekt valpvård innefattar vaccinationer och den pup som du funderar på, borde ha haft minst ett skott, möjligen 2, beroende på ålder.

En del av hennes rutinmässiga valpvård kommer att innebära att hon avslutar sin serie av vaccinationer, eventuella deformationer hon kan behöva, loppbehandlingar och hjärtmask förebyggande medel.

Om några veckor måste du vara förberedd för hennes tandvård och ha några nödvändiga tändartiklar till hands för henne.

Gör tid med din veterinär så snart du får din nya Golden Retriever, så han kan ge henne en examen och börja henne på vägen till ett långt och hälsosamt liv.