Golden Retriever: Den bästa hunden

Golden Retriever är en av de vänligaste hundraserna som gör dem till en underbar familjehund. Denna ras är också väldigt smart och stark, vilket gör dem till en mycket skicklig arbetshund. De är mycket väl avrundade eftersom de är jakthundar, narkotika-sniffande hundar, terapi och guidehundar. Golden Retrievers är också mycket atletiska och klarar sig bra i agility aktiviteter och lydnad.

Snabba fakta

På grund av sin athleticism finns Golden Retrievers i rasen för Sporting Dogs. Deras höjd sträcker sig från 1 fot 9 tum till 2 fot vid axeln. De väger också från 55 till 75 pounds så de är en ganska solid hund. Deras livslängd är 10-12 år, så se till att ta hand om din valp för de här åren.

Historia

Golden RetrieversnaDet var en legend i många år att de Golden Retrieversna kom från ryska Sheepdogs från en cirkus. Men i själva verket utvecklades rasen i Skottland på gården av Sir Dudley Majoribanks som senare kallades Lord Tweedmouth. Tweedmouth ville göra den perfekta hunden genom att uppfostra alla typer av olika hundar tillsammans. Han var intresserad av att göra en hund som skulle ha en bra näsa för jakt samt vara väldigt uppmärksam på sin eller hennes människa. Bortsett från att vara en bra jaktsamfund ville Tweedmouth också att hunden var mycket lojal och jämnhård i hemmet så att de kunde vara runt barn. Kennelklubben i England erkände Golden Retriever som en riktig ras år 1911 och de klassificerades som ”Retriever-Yellow eller Golden.” År 1920 ändrades rasens namn officiellt till Golden Retriever. Idag är Golden Retriever den näst populäraste rasen i USA.

Kännetecken

Golden Retriever föddes för att arbeta med människor och är alltid ivriga att behaga sin ägare. De är väldigt hårdförbundna och disciplinerade men måste vara väluppväckta och välutbildade för att få ut det mesta av sina hårdnande gener. Liksom alla andra hundar som pratades om i den här bloggen, behöver Golden Retriever tidig socialisering av många olika människor, ljud och upplevelser när de är unga för att de ska växa upp för att vara välrunda och bra runt människor. Golden Retrievers är byggda för action och älskar att vara utomhus. De gillar att vandra eller jogga och spela hämtning ute, för att de är säkra på deras namn, de älskar att hämta. Det är viktigt att ge en Golden Retriever en bra 20 till 30 minuters träning två gånger om dagen så att hunden blir mjukt under resten av dagen. Om hunden inte får en ordentlig mängd träning, kommer de att ha för mycket energi och det kan leda till beteendeproblem.

Golden Retrievers med barn

Golden Retrievers med barnDet är mycket vanligt att Golden Retrievers är en del av en familj med barn. Medan de älskar att vara runt barn, är de väldigt stora och starka och kan enkelt slå på ett litet barn av misstag. Med detta måste en Golden Retriever socialiseras tidigt för att vara runt barn och lära sig att interagera med dem. Det är också viktigt att lära barn hur man närmar sig och berör Golden Retriever. Interaktioner mellan hundar och barn bör alltid övervakas för att se till att det inte finns något bett eller öra eller svans som drar från någon part. Golden Retrievers, förutom att tycka om barn, tycker också om andra hundar. De kan också lita på katter, kaniner och andra små djur med riktiga introduktioner och träning.

Golden Retrievers är perfekta familjehundar!

Om du vill ha en vänlig följeslagare, anta en Golden Retriever nu!