Stallfönster – skapa en trivsam miljö

Hur ska man egentligen tänka gällande stallfönster? Om du har möjligheten att bygga ett stall från grunden så är rådet att du verkligen tar dig tid att undersöka vilka möjligheter som finns vad gäller stallfönster. Du kommer att ångra dig om du i framtiden känner att du befinner dig i ett stall som har för lite ljusinsläpp – och du kommer att ångra dig om du från utsidan ser att stallet i fråga saknar det där lilla, lilla extra.

Det är exakt det senare som stallfönster i stort handlar om. Utöver funktionen i att de ger ett bra ljusinsläpp – som får hästarna att må bra – så ger stallfönster även en extra lyx. Ditt stall kommer att upplevas som mer homogent, mer sammanhållet och som mer exklusivt om du väljer rätt antal stallfönster – och rätt modell på dessa.

Vilken form och vilket material passar?

Det finns även andra saker att tänka på gällande stallfönster. Form är ett exempel på detta. Vilken form på fönstren kommer att passa för ditt stall? Den kvadratiska är vanligast, men under senare år har man sett att fler och fler väljer den välvda överkanten – något som understryker den mer lyxiga känslan vi ovan beskrev som viktig.

Man kan även se fönster som kan öppnas efter behov och man kan se stallfönster som ska hållas stängda. Givet var dina stallfönster ska sitta så kommer även materialet att spela roll. Exempelvis plexiglas är ofta en bra lösning istället för vanligt glas – av uppenbara skäl då hästen kan skära sig allvarligt om glaset spricker. Ser man till hållbarhet och livslängd så är exempelvis stål ett bra alternativ för själva ramen. Det är dessutom klassiskt och snyggt.

Välj en skräddarsydd lösning

Har du problem med att välja stallfönster? Idag finns det tillverkare som skapar mer skräddarsydda lösningar och som är med sina kunder från start till mål. Ett tips är således att du söker upp en sådan tillverkare och tar professionell hjälp med utformningen av dina framtida stallfönster. Hur många får plats, var ska dessa placeras – och i vilken form och material ska de tillverkas i.

Du får den vägledning du behöver för att skapa ett inbjudande, säkert och funktionellt stall för både dig och dina hästar. Det lilla påslaget för kostnaden ska du definitivt se som en investering snarare än en utgift. Som sagt, väljer du fel stallfönster så kommer du att ångra dig.

Hundkurs för aktiva hundar i Stockholm

Hundar som inte får stimulans och utmaning blir precis som vi människor deprimerade. Ett sätt att hitta glädjen för din hund är att gå en hundkurs i Stockholm.

Det kan vara svårt att hitta rätt och tillräcklig stimulans för hundar i stan. Kopplade promenader i parker och på gator räcker inte till. Många hundar vill dessutom ha både fysiska och mentala utmaningar och då är en bra hundkurs den rätta lösningen.

När du väljer en hundkurs i Stockholm får du tillgång till stora rymliga utrymmen, både inomhus och utomhus. En del kurser som exempelvis agility kräver utrustning och då finns den på plats. Skickliga och erfarna handledare gör det lätt för dig och din hund att komma in i träningen och ha roligt tillsammans.

Det finns hundkurs för små och stora, gamla och unga hundar i Stockholm

Har du precis blivit ägare till en liten valp blir det första steget att gå en grundläggande kurs i vardagslydnad. Det är under valpens första månader som du skapar det förtroende, tillit och tillgivenhet som gör att din hund vill fortsätta med nya övningar och lekar.

Fördelen med en hundkurs är också att den ger din hund möjlighet till social träning. I stan kan det vara svårt för hundar att mötas och leka ihop, men när det finns fria ytor finns det plats för lek. Både du och din hund kan finna vänner som gör hundlivet roligare. Det finns alltid något nytt att lära och upptäcka när man har hund. Boka in dig på en hundkurs via denna hemsida: www.hundkursstockholm.nu

Utbilda dig och din hund på valpkurs i Stockholm

Att bli hundägare är ett stort, men härligt, ansvar. Som ny hundägare är ett bra tips att gå på valpkurs i Stockholm. På kursen får man hjälp med att lära sig hantera sin hund i olika situationer.

Som nybliven hundägare drömmer man om härliga promenader med hunden. En hund som glatt och ystert skuttar bredvid med en pinne i munnen. Full uppmärksamhet på dig och en förhoppning om att du på nytt ska kasta pinnen. Agility och soffmys kan också vara framtidsdrömmar man har med hunden. Så kommer den stora dagen när man får hem det där lilla pyret till valp.

Valpkurs för stöd och utveckling

Givetvis är det världens sötaste lilla valp som man bara gosar med och försöker få att kissa och bajsa utomhus. Den lilla söta valpen leker på sitt sätt och nafsar och kanske bits och man börjar undra vad man gett sig in på. Ofta växer de väldigt fort och ett tu tre så inser man att den lilla hunden blivit en storvuxen hund som lyssnar dåligt.

Innan det går så långt är det bra att man har letat upp en valpkurs i Stockholm där man kan utbilda både sig själv och sin hund. Som ägare får man lära sig att sätta gränser för sin hund och hunden lär sig lyssna på ägaren. Det kommer att ge en bra relation mellan dig och din hund för framtiden. Kanske hittar ni även andra hundkompisar på kursen som ni kan gå på härliga promenader med framöver.

Hund i badrum?

En intressant fråga som alla hundägare brottas med är den om huruvida hunden är välkommen överallt i hemmet? Ska hunden få access till hemmets alla rum eller bör man dela av vissa områden med exempelvis galler? Naturligtvis så handlar detta om vilken typ av hund man har, vilka möbler som finns samt vilka ytskikt man har i bostaden. 

Att exempelvis se en större hund som fäller mycket hår krypa ner i en nyinköpt soffa är ingen höjdare och samma sak gäller om man exempelvis lagt in ett nytt golv varpå hunden repar golvet med sina klor. Det handlar helt enkelt om en personlig bedömning och där givetvis även boarean är en faktor att ha med i bedömningen. 

Man måste, helt enkelt, utgå från både sig själv och från hundens behov när man ser till var hunden får vara – och inte vara. Däremot kan man i samband med renoveringar tänka på sin hund och förenkla både för denne och för sig själv. Det kan då handla om att välja exempelvis golv som är enkla att rengöra och som klarar av exempelvis väta på ett bättre sätt. 

Att ha exempelvis trägolv i hallen är något som är snyggt – men det är inte särskilt funktionellt om man samtidigt har en hund som drar in en massa smuts utifrån. Golvet kommer att nötas ut fortare och där kan exempelvis klinkers vara en bättre lösning. 

En badrumsrenovering i Stockholm – tänk på hunden 

En badrumsrenovering i Stockholm för en hundägare är ett annat exempel på när man kan tänka ett extra varv och underlätta för både sig själv och hunden. Har du en hund som per se drar in mycket smuts och som, tack vare en tjockare päls behöver tvättas mer frekvent? I så fall kanske det kan vara bra att tänka på detta i samband med planeringen inför din badrumsrenovering i Stockholm.  

Gå igenom hur exempelvis duschen ska planeras för att förenkla, titta närmare på ytskikten och golvet i synnerhet – vilka golv är enkla att rengöra och vilka är mer stryktåliga? Man kan även tänka på placering av kommoder och skåp i syfte att göra det lättare för hunden att komma in i badrummet – och för dig att få plats bredvid då du tvättar av din hund. 

Den initiala planeringen gör en stor skillnad och här är en rekommendation att ta professionell hjälp. Se till att anlita ett företag som är lyhört och som kan omsätta dina behov till verklighet. Gå igenom vad du och din hund behöver och försök hitta kreativa lösningar på problemen. Det spelar ingen roll hur pass stor yta du har att jobba med: rätt företag kan vid en badrumsrenovering ändå hitta lösningar. 

Som hundägare så sätter man själv gränserna för vad hunden ska få göra och för var den ska få vara i hemmet. Men, det är aldrig en dum idé att tänka några extra varv för att anpassa bostaden mer för sin bästa vän också. Att ha förmånen att få renovera är ett perfekt tillfälle att skapa ett hem som passar alla i familjen och så även de individer som går på fyra ben.

En bra start på er resa med valpkurs i Göteborg

För att få de bästa förutsättningarna på din och valpens start tillsammans så bör man gå en valpkurs. Valpen är som mest mottaglig vid 3-4 månader, så boka plats till valpkurs i Göteborg i tid.

Valptiden är helt underbar, men samtidigt väldigt jobbig och krävande. Den är en stor del av det som formar din hund att bli just vad den blir. Sedan såklart är det ständigt samarbete och lärande under hela livet. Normalt sett går man på valpkurs när valpen är runt 3-4 månader. Av den anledningen så är det inte fel att ha det i tankarna redan innan valpen kommer. Många valpkurser fylls upp snabbt. Genom att boka din valpkurs i Göteborg i tid ser du till att få en passande tid för dig och din valp. Den är trots allt en stor hjälp för din och valpens framtid tillsammans.

Lekande roligt på valpkursen

Att gå en valpkurs är inte bara roligt för valpen, det är även roligt för dig. Du och valpen får lära er att kommunicera tillsammans samtidigt som ni träffar likasinnade människor. Vem vet, kanske träffar du din nya bästa hundtokiga vän. Valpkursen ska inte vara hård och tuff, det ska vara en tid för valpen att utvecklas på. Som de flesta redan vet om är det mycket beröm och kärlek man använder sig av. En valpkurs är för alla valpar, det spelar ingen roll var valpen kommer från, vilken ras eller storlek, den passar in.

Tips för att köpa rätt hundmat

Ska du köpa hundmat i affären men blir nästan snurrig av alla olika märken och olika slags hundmat som finns på hyllan? Då kan du få tips här som hjälper dig att köpa rätt mat för din hund.

Om du redan har en hund så kanske du också har ett favoritmärke och vet vilken mat hunden mår bra av. Men om du ska skaffa en ny hund så kan det vara en djungel. Det finns först och främst en mängd olika märken av hundmat att välja bland. Men frågan är hur du vet vilket märke som passar för din hund. Ibland kan det nästan vara en slump vilket märke du börjar köpa. Ofta vill du fortsätta köpa samma mat som din hund fått av sin uppfödare, eftersom hundmat inte är något som man ska byta hur som helst. Eller så kan det vara den maten du väljer som din veterinär säljer eller ger som råd.

Hundmat för din hund

Men det är inte bara märket som du ska välja bland när du ska köpa mat till din hund. Det finns en mängd olika sorters mat som har med din hund att göra. Du ska ha olika typer av mat beroende på ifall din hund är stor eller liten. Om hunden är valp, unghund, vuxen eller senior. Men det kan även skilja sig beroende på hur mycket aktiviteter som din hund har, och om den är dräktig eller om den har någon typ av allergier.

Ta med hunden på valpkurs i Stockholm

För att hunden ska lära sig saker och för att man ska få en trevlig hund att ha att göra med, så behöver man ta med sig hunden på valpkurs i Stockholm. Boka in en redan idag till dig och din hund.

Många kanske tänker att en kurs med hunden är onödigt. Man kan väl lära hunden det som behövs hemma? Men det är faktiskt så att en valpkurs under hundens första år är väldigt viktigt. Man kan faktiskt inte själv lära sin hund allt som behövs. Om man nu inte har den kunskapen förstås och har arbetat med hundar tidigare. En valpkurs lägger grunden för ett gott samarbete mellan dig och din nya hund. Man får lära sig att lära hunden grundläggande färdigheter och även lite andra trix och tips som kan vara bra att veta.

Valpkurs – för att utveckla en fin relation med sin hund

De som har genomgått en valpkurs i Stockholm tycker att de har fått en väldigt fin relation med sin hund efteråt. Oavsett om man har några planer på att gå vidare efter en avslutad valpkurs, till någon annan typ av träning, så är en valpkurs alltid en bra grund att börja med. Det handlar alltså inte om att man behöver träna sin hund för några större saker om man inte vill. Det räcker gott att gå en kurs för valpar om man bara har tänkt ha hunden som en familjemedlem som följer en hemma i vardagen.