5 roliga fakta om Golden Retriever Temperament

Golden Retriever TemperamentDen gyllene retrieveren toppar kartorna över Amerikas favoritrasar. Vanliga orsaker är deras vackra utseende (varma, glänsande lås, leende ansikte, silkeslena öron …), glatt temperament och komfort med barn. Men vi har lärt oss att golden retrievers är mycket mer än bara ett vackert ansikte och goofy vänlighet. Här är 5 andra fina fakta om golden retrievers:

Redo att rädda

Golden retrievers har varit otroliga tillgångar att söka och rädda lag, jägare och trackers. Inte bara bra guider, de fungerar som service och terapeut hundar. Om du ifrågasätter en gyllens intellekt kan du vara den med en halv hjärna.

Naturfödda simmare

Golden retrievers är instinktivt förtjust i vattnet. Det innebär att de tar ditt spel av hämtning i poolen eller dammen och bränner av sin energi med ett träningspass. Hund älskare som också njuter av dagar på stranden eller sjön, den här är för dig!

Korsspecifik

Den gyllene passar inte bara bra med mänskliga familjer, utan också socialiserar sig väl med andra djur. Oavsett om du är på en gård eller på den lokala hundparken, kommer en gyllene retriever inte att vara det arga djuret som orsakar ruckus. De letar alltid efter nya vänner.
Sann kamrater: Den här hunden lyssnar inte bara på, snugglar eller slickar ditt ansikte eftersom de vet att det är så att man får en annan behandling. Golden retrievers längtar efter kamratskap, särskilt mänsklig uppmärksamhet, och varje hund älskare vet att en sådan ömsesidig tillgivenhet inte kan slå.

Verkliga överlevande

Även om golden retrievers dyker upp i ett antal filmer är den långvariga skuggan från ”Homeward Bound” en favorit. Den senaste sanna historien om Murphy, en förlorad guld som hittades efter tjugo månader som överlevde ensam i en Kalifornien skog, är lika häpnadsväckande. När en observation av Murphy rapporterades lämnade familjen Murphys gamla filt på den påstådda campingplatsen … och den här dynamiska hunden hittade sova på den nästa morgon. Murphys minne och otroliga uthållighet säger nästan allt du behöver veta om rasen.Verkliga överlevande

”Golden retrievers är inte uppfödda för att vara vakthundar, och med tanke på deras hjärts storlek och deras otrygga glädje i livet, är de mindre benägna att bita än att barka, mindre benägna att skälla än att slicka en hand i hälsning. Trots sin storlek tror de att de är varvhundar och trots att de är hundar, tror de att de också är mänskliga, och nästan varje människa som de träffas bedöms ha potential att vara en välsignad följeslagare som i många ögonblick , gråta, ”Låt oss gå!” och led dem på ett fantastiskt äventyr. ”- Författare Dean Koontz

Vilka egenskaper älskar du om din golden retriever? Har du ledt ditt på ett fantastiskt äventyr, eller har han eller hon tagit dig på en fantastisk escapad? Dela dina bilder och berättelser med oss, här eller på sociala medier.